Wanneer:
15 november 2018 @ 17:00 – 20:00
2018-11-15T17:00:00+01:00
2018-11-15T20:00:00+01:00
Waar:
WTC Utrecht
Stadsplateau 1
3500 CE Utrecht
Nederland
Kosten:
€ 10
Contact:
Guanxi
023-5478917
Importeren uit China @ WTC Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Importeren uit China: makkelijker of moeilijker geworden?

Zeker weten dat de producten die je koopt in China aan de juiste eisen voldoen – op gebied van veiligheid, materiaalgebruik, design en kwaliteit, is van cruciaal belang. In hoeverre is kwaliteitsbewaking nog belangrijker geworden dan voorheen? Of zijn productieprocessen in China voldoende op niveau gekomen om inspectie achterwege te laten.

Een paar vragen die we aan onze gastspreker Ties Coolen willen stellen:

  • Hoe moeilijk/makkelijk is het om goederen uit China te halen vergeleken met 10/5 jaar geleden?
  • Hoe staat ‘tegenwoordig’ het met kwaliteitsnormen van in China geproduceerde goederen?
  • Welke effecten hebben de Belt &Road op goederen betrekken uit China?
  • Waar moeten NL- importeurs vooral opletten wanneer ze producten uit China betrekken?
  • Wat zijn nog altijd verstandige stappen om te zetten voordat bedrijven overgaan op productie in China/producten kopen in China?
  • Welke rol speelt internet/e-commerce?

Onze gastspreker

Ties Coolen richtte Coolen China op om bedrijven te begeleiden bij de sourcing -en inkoop van producten uit China. Coolen China verzorgt ook de aankoop van producten in opdracht van opdrachtgevers of laat de opdrachtgever zelf importeren uit China, met daarbij de gewenste ondersteuning. Coolen China adviseert en het begeleidt ondernemers die willen inkopen in China, of dit proces willen uitbesteden of herzien. Quality Control (QC) China is een relatief nieuwe tak binnen de familieonderneming. De hoofdactiviteit van QC China is het inspecteren – op locatie in China – van producten op correctheid. Coolen China heeft vijf vestigingen op zijn naam.

Ties is een ondernemer die zijn koers op jonge leeftijd heeft uitgezet en dit tot een succes heeft weten te maken. Als China ervaringsdeskundige is Ties regelmatig gastspreker bij seminars, evenementen en bijeenkomsten over “zakendoen in China” en “ondernemerschap in China” oftewel China in de Praktijk. Dit weet hij op een enthousiaste, humoristisch en herkenbare wijze te brengen.

Aanmelden

Toegang voor niet-leden is €10,- per persoon. Dit kan worden betaald bij entree. Voor leden is entree gratis.

Aanmelden kan via deze link.