sep
18
di
De Man in Azië @ Pakhuis de Zwijger
sep 18 – sep 21 hele dag
De Man in Azië @ Pakhuis de Zwijger | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Theatervoorstelling De Man in Azië

Theatraal reisverslag van Lucas de Man over ontmoetingen met vernieuwers in Azië

Zeg nou eerlijk: wat weten we nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen, van de Aziaten. Terwijl: de 21ste eeuw is van Azië, zowel economisch als cultureel, als we de deskundigen mogen geloven. Na het succesvolle De Man door Europa, neemt Lucas De Man je in zijn nieuwe voorstelling mee op zijn reis door het Oosten, met De Man in Azië.

In deze roadtrip door Azië gaat Lucas De Man, samen met zijn reisgenote Hyunsin Kim, op zoek naar Aziatische changemakers. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. Lucas De Man kan als geen ander grote en complexe issues inzichtelijk en invoelbaar maken.

Vraagstukken zoals sociale cohesie, milieu en energie, sociale gelijkheid, de toekomst van werk en educatie en het samenleven in megasteden zijn niet Westers of Oosters. Om zulke gedeelde globale issues aan te pakken moeten de opkomende Europese en Aziatische generaties elkaar vinden en samenwerken aan innovatieve oplossingen.

De voorstelling ‘De Man in Azië’ is onderdeel van het project Hello Asia.

Lucas De Man

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn.

sep
21
vr
HighTech Connect China @ High Tech Campus, The Strip
sep 21 hele dag
HighTech Connect China @ High Tech Campus, The Strip | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland

The bridge between Chinese investment and the Dutch high-tech ecosystem.

Capital Meets High-Tech

HighTech Connect China, an investment event focused on introducing over 30 Chinese investors to the Dutch HighTech Ecosystem, including keynote content, round table discussion, scale-up pitches and pre-screened matching making moments, aiming to build a platform to generate cross border ‘Smart Money’ investment from China to the Dutch high-tech ecosystem. HighTech Connect China was initiated by Muanc and HighTech XL with a group of official and strategic partners. HighTech Connect China is scheduled for the Friday prior to both the Amsterdam Capital Week and the Chinese Business Week.

Highlights

1st Chinese – Netherlands Investment Summit
20 Scale-ups interested in China markets and Production Pitching
30 Chinese and Dutch Investors Networking
15 Government and Innovation Movers Interacting
60 High-Powered Matching Making Moments with Investors & Scale-ups

Agenda

10:00H TO 10:30H – Registration
10:30H TO 10:35H – Opening by organisers
10:35H TO 11:00H – Welcome address by Prince Constantijn Welcome Address by Chinese Embassy*
11:00H TO 11:30H – Introduction to the Dutch High-Tech Ecosystem
11:00H TO 12:00H – Investing in The Netherlands: Experience from The Field
12:00H TO 13:00H – Networking Lunch
13:00H TO 13:45H – Round Table Discussion – Chinese & Dutch Investors
13:45H TO 16:00H – Scale-up Pitch
16:00H TO 18:00H – Closing, Network Borrel (Dutch snacks and drinks)

Interested in participating?

Sign up to get invited to next big event bringing China and Europe together! Leave your details, and we’ll contact you soon.

sep
24
ma
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam
sep 24 – sep 27 hele dag
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam

Exporteert u goederen of diensten naar China? Wilt u meer weten over zakendoen in China? Kom dan eind september naar de 5e editie van de China Business Week, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt.

Van 24 tot en met 27 september kunt u zich volop verdiepen in de Chinese markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema’s en één-op-één gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Chinese economie ontwikkelt zich gestaag en biedt kansen aan zowel grote als kleinere gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op kansen en marktontwikkelingen binnen de volgende sectoren:

 • Agro-food / Horticulture
 • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
 • Water en Milieutechnologie
 • Logistiek / Belt and Road Initiative
 • Stedelijke Ontwikkeling

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de China Business Week zijn Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit China aanwezig. U kunt in een-op-eengesprek ingaan op het zakendoen in ‘hun’ regio of sectorspecialisatie.

Locaties:

 • 24 september: Tilburg
 • 25 september: Zaandam
 • 26 september: Arnhem
 • 27 september: Rotterdam

Meer informatie

Het volledige programma per locatie en de aanmeldlink vind u op de officiële China Business Week website.

De China Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in China te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Amsterdam Trade, Oost NL, Rotterdam Partners, InnovationQuarter, en de Kamer van Koophandel, de Chinese Business Week door het hele land.

sep
27
do
Congres de Nieuwe Zijderoute 2018 @ Tivoli
sep 27 hele dag
Congres de Nieuwe Zijderoute 2018 @ Tivoli | Tilburg | Noord-Brabant | Nederland

Congres De Nieuwe Zijderoute 2018
Routes, volumes en ambities

De Nieuwe Zijderoute, of in de bredere zin de Belt and Road Initiative (BRI), heeft de afgelopen jaren razendsnel aan populariteit gewonnen. Ook voor Nederland biedt het Europees-Aziatische netwerk volop kansen. Maar hoe kan de sector hiervan profiteren? Welke kansen liggen er en welke stappen moet je nemen om zaken te doen op de Nieuwe Zijderoute?

Het congres ‘De Nieuwe Zijderoute’ belicht alle aspecten die relevant zijn voor Nederlandse transport- en logistieke aanbieders.

Antwoord op uw praktische vragen

De volgende zaken komen aan bod:

 • Routes en landen
 • Volume en capaciteit
 • Wat vraagt de markt, in China en in Nederland?
 • Hoe doe je zaken in China?
 • Obstakels: douaneformaliteiten, sancties en papierwerk
 • Logistieke oplossingen
 • Praktijkervaringen
 • Geopolitieke verhoudingen en de implicaties voor handel en vervoer

Voor wie?

Aan dit congres nemen circa 250 logistiek specialisten deel. U ontmoet logistiek dienstverleners, spoorexploitanten, verladers en expediteurs, uit Nederland en andere betrokken landen. Na afloop heeft u inzicht in de ontwikkelingen op de Nieuwe Zijderoute, weet u welke routes er zijn en hoe u kunt profiteren van de verbinding.

Praktisch

Nieuwspoort LIVE: Koopt China Europa op? @ Nieuwspoort
sep 27 @ 20:00 – 21:30
Nieuwspoort LIVE: Koopt China Europa op? @ Nieuwspoort | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

China is op koopjesjacht in Europa. De Griekse haven van Piraeus en de Duitse robotmaker Kuka kwamen al in Chinese handen. Zit er achter dit beleid een strategische agenda en zo ja, welke is dat dan?

De interesse van de Chinese overheid en private ondernemingen gaat in Nederland vooral uit naar innovatieve bedrijven. Vormen deze overnames een bedreiging voor onze economie of misschien zelfs voor onze veiligheid? En hoe kunnen wij strategische bedrijven beschermen tegen de Chinese koopwoede?

Professor Frank Pieke leidt het team dat hier onderzoek naar doet. Hij vertelt over de achtergronden, de impact en eventuele gevaren van deze China’s handelsstrategie. Met Esther de Lange praten we over de nieuwe aanpak van de EU. Brussel wil ingrijpen, maar hoe?

Frank Pieke is hoogleraar Modern China Studies aan de Universiteit Leiden. Vanaf 1 augustus 2018 is hij CEO van het in Berlijn gevestigde Mercator Institute for China Studies.

Esther de Lange is lid van het Europees Parlement voor het CDA.

Praktische informatie

Inloop met koffie en thee: 19:30 uur
Avond: 20:00 – 21:30 uur (geen pauze)
Kosten: €12,50
Voor Poorters is er een korting van 3 euro

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt alle bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef’s Special van die avond aan! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

okt
25
do
Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships @ Management Centre Europe
okt 25 hele dag
Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships @ Management Centre Europe | Elsene | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | België

Innovation in China is a hot topic nowadays. Some people claim the Chinese system is not innovative; others claim China is the future of innovation.

To give you insight in China’s business context and help innovative companies to make informed decisions in setting up connections, and in negotiating with the Chinese, the Belgian-Chinese Chamber of Commerce (BCECC) and ChinaConduct invite you to a one-day workshop on “Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships” on October 25, 2018 in Brussels. Moreover, it will help you to get a realistic view on how to start, how to proceed, and how to build long-term business relationships.

Agenda:

8:30 Registration

9:00 Module 1
• China and innovation
• Five Year Plans and business goals in China
• Creative minds, R&D in China
• China’s fast and innovative society
• Eu-China projects and the position of Belgium
• How to protect yourself, legally and beyond
• Dreaming big, facing reality

12:30 Lunch break (Chinese lunch)

13:30 Module 2
• China projects: jumping in or building up?
• Dealing with Chinese stakeholders: who is who and what to expects
• Reciprocity, building trust and loyalty
• Cases and discussion

17:00 End

Venue:

MCE, Management Centre Europe
Rue de l’Aqueduc 118
1050 Brussels

Registration:

For registration, please fill in the online registration form before Ocotober 19, 2018. Participation fee is 490€ p.p. (VAT excl.) for non-members. BCECC members benefit from 10% off the registration fee.

Cancelation policy:

Cancellations received after the registration deadline and “no-shows” will be charged in full.

nov
8
do
Agrifood China Event @ Pandasia, Ouwehands Dierenpark
nov 8 @ 16:00 – 18:00

Op 8 november 2018 organiseren wij het Rijnconsult Agrifood China event. Het event over succesvol zakendoen in China en de kansen voor Agrifood. Doet u al zaken in China of heeft u deze ambitie? Wilt u zich oriënteren op deze markt vol groeikansen?

China: 1.3 miljard bewoners, een groeiende middenklasse, verschuivingen in voedselconsumptie, enorme uitdagingen op het gebied van voedsel kwantiteit en kwaliteit. De kansen voor Agrifood in China zijn gigantisch.

Tijdens deze avond komt een aantal sprekers aan het woord en deelt Rijnconsult inzichten uit ons bezoek aan China. Daarnaast biedt de avond volop gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen en netwerken.

Praktisch

 • Datum:           8 november 2018
 • Tijd:                16:00 – 20:00 uur
 • Locatie:          Pandasia, Ouwehands Dierenpark Rhenen
 • Voor wie:       Directie en management in de Agrifood, die zaken (willen) doen in China.
 • Deelname:     € 195,- per persoon (€ 350,- voor 2 personen)

Sprekers

De volgende China experts komen spreken:

Atze Schaap: Global Director Dairy Development, Royal FrieslandCampina vertelt over de succesfactoren en valkuilen van zakendoen in China en de kansen voor Agrifood bedrijven.

Angela Tabak: Oprichtster van webshopinChina, helpt het Nederlandse bedrijfsleven de Chinese markt te betreden. Zij vertelt over de kansen en ontwikkelingen van e-commerce in China.

Willemien van Asselt: Advisor International Science and Technology Innovation Agrifood and Biobased bij de RVO vertelt over effectief bruggen bouwen met China en publiek-private samenwerkingen op het gebied van Agrifood en Biobased Innovatie en Technologie.

Edwin Jonkers: CEO van O’Neill, hij vertelt over de do’s and don’ts van zakendoen in China, op basis van zijn persoonlijke jarenlange ervaring in China.

Aanmelden en meer info

Heeft u interesse in dit event, dan kunt u zich hier aanmelden. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via secretariaat@rijnconsult.nl of 030 298 42 50.