mei
25
za
Nexus-lezing Ai Weiwei @ VU Hoofdgebouw
mei 25 @ 14:30 – 17:30
Nexus-lezing Ai Weiwei @ VU Hoofdgebouw

THE RESPONSIBILITIES OF AN ARTIST

Dictatuur, schendingen van mensenrechten, milieuvervuiling, verdronken vluchtelingen: dit zijn niet alleen de urgentste kwesties in de wereldpolitiek, maar ook de thema’s in het werk van Ai Weiwei. Met zijn enorm veelzijdige creativiteit en maatschappelijke engagement zet hij als een van de beroemdste en grootste kunstenaars van onze tijd vrijwel alles op het spel: hij werd gearresteerd, zijn paspoort werd ingenomen, en afgelopen zomer nog sloopten de Chinese autoriteiten zonder waarschuwing zijn studio in Beijing.

Als geen ander kan Ai Weiwei dus vertellen over de verantwoordelijkheid van de kunstenaar. Wat vermag de kunst in een tijd waarin dissidenten worden opgesloten en journalisten zonder pardon het land uit worden gezet? Hoe ver mag de kunstenaar gaan? Hoe ver moét hij gaan? Hoor het bij de Nexus-lezing 2019, The Responsibilities of an Artist, die op verzoek van Ai de vorm zal hebben van een publiek gesprek.

Zaterdag 25 mei 2019, 14.30–17.30, Aula Vrije Universiteit, Amsterdam
Een verslag van de Nexus-lezing verschijnt eind 2019 in Nexus 82.

Videozaal: Kaarten voor een plek in de aula zijn inmiddels uitverkocht. Wegens de overweldigende belangstelling is er een comfortabele en sfeervolle videozaal met livestream beschikbaar gesteld, direct naast de aula.

Wachtlijst: Bent u Nexus-lid en wilt u in aanmerking komen voor een plaats in de aula, kunt u zich op de wachtlijst laten zetten via een mailtje aan info@nexus-instituut.nl. U ontvang daarover uiterlijk woensdag 22 mei bericht van ons.

Entreekaarten
Videozaal € 5

PROGRAMMA

14.30 Welkom Rob Riemen

14.40 Publiek gesprek met Ai Weiwei en Rob Riemen

16.15 Q&A met het publiek

17.00 Einde