Op deze pagina vind je een overzicht van alle China gerelateerde evenementen in Nederland en van alle Nederland gerelateerde evenementen in China.

Uitgelichte Evenementen

sep
24
ma
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam
sep 24 – sep 27 hele dag
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam

Exporteert u goederen of diensten naar China? Wilt u meer weten over zakendoen in China? Kom dan eind september naar de 5e editie van de China Business Week, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt.

Van 24 tot en met 27 september kunt u zich volop verdiepen in de Chinese markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema’s en één-op-één gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Chinese economie ontwikkelt zich gestaag en biedt kansen aan zowel grote als kleinere gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op kansen en marktontwikkelingen binnen de volgende sectoren:

 • Agro-food / Horticulture
 • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
 • Water en Milieutechnologie
 • Logistiek / Belt and Road Initiative
 • Stedelijke Ontwikkeling

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de China Business Week zijn Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit China aanwezig. U kunt in een-op-eengesprek ingaan op het zakendoen in ‘hun’ regio of sectorspecialisatie.

Aanmelden en deelname

De China Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in China te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75. Aanmelden kan vanaf 20 augustus op deze website.

Locaties:

 • 24 september: Tilburg
 • 25 september: Zaandam
 • 26 september: Arnhem
 • 27 september: Rotterdam

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Amsterdam Trade, Oost NL, Rotterdam Partners, InnovationQuarter, en de Kamer van Koophandel, de Chinese Business Week door het hele land.

Alle aankomende evenementen

aug
30
do
BCECC Summer Barbecue @ Kasteel Tivoli
aug 30 @ 18:00 – 21:30
BCECC Summer Barbecue @ Kasteel Tivoli | Mechelen | Vlaanderen | België

2018 is more than half way now and summer holiday is coming to an end. To welcome those who have come aboard at BCECC as a new member in 2018 and to meet up with our older BCECC friends after the holidays, the Belgian-Chinese Chamber of Commerce (BCECC) is pleased to invite you to itsBCECC Summer BBQ on Thursday August 30, 2018 in Mechelen.

We will welcome you to a casual networking event in the beautiful premises of Kasteel Tivoli, where you will enjoy a quality BBQ buffet and sip a drink in the adjacent garden and at the lake. During this event you will have the chance to tap into our broad “China network”, to share experiences with fellow businessmen and to meet some of our new members.

Agenda:

18:00 – 18:30 Registration
18:30 – 19:00 Cocktail reception
19:00 – 19:10 Welcome words by Mr. Bernard Dewit, Chairman BCECC
19:10 – 21:30 Barbecue buffet

Venue:

Kasteel Tivoli
Antwerpsesteenweg 92
2800 Mechelen

Registration:

Registration fee for this event is 75€ (VAT excl.) for BCECC-members and 105€ (VAT excl.) for non-members.

Please fill in the online registration form before August 27, 2018.

sep
5
wo
Kansen voor innovatieve mestverwerkingstechnologie in China @ Wageningen Campus
sep 5 @ 14:00 – 17:00
Kansen voor innovatieve mestverwerkingstechnologie in China @ Wageningen Campus | Wageningen | Gelderland | Nederland

Wilt u weten wat de marktkansen zijn in de mestverwerkingssector in China? En bent u bezig met ontwikkeling van innovatieve technologie voor verwerken van organische reststromen zoals mest? Kom dan naar het kansenseminar op de Wageningen Campus.

Daar hoort u van ons welke mogelijkheden wij signaleren en u kunt ook alvast netwerken met een Chinese delegatie.

China gaat de komende jaren veel geld investeren in nieuwe en innovatieve mestverwerkingstechnologieën. Doel daarvan is om agrarisch/organisch restafval zoals mest om te zetten in bouwstenen voor een betere en slimmere circulaire en duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast wil de Chinese overheid mest als grondstof voor andere toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld energie.

Nieuwe technologie ontwikkelen

Vanuit Nederland zetten we daarom in op samenwerking met China, specifiek op het gebied van innovaties in de verwerking van mest. Het doel daarvan is niet alleen inzetten op verhandelen van onze bestaande kennis en technologie maar ook kijken of we nieuwe technologie kunnen ontwikkelen en kennissamenwerking kunnen opzetten (R&D). Zo leren we ook van de aanpak en de werkvormen/projecten die we elders ontwikkelen/oppakken.

In het verder uitbouwen van het innovatiesamenwerkingstraject met China op dit onderwerp voeren we momenteel een marktstudie uit om de kansen nog beter in kaart brengen. Doel daarvan is een paar focusregio’s te identificeren waar we samenwerkingsprojecten kunnen gaan opzetten.

Al actief in China?

Bent u al actief op de Chinese markt, maar ervaart u daarbij bepaalde knelpunten? Denk tijdens het seminar mee over de manieren waarop de overheid Nederlandse ondernemers kan ondersteunen om succesvol te ondernemen in China.

Voorlopig programma

 • Welkom – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
 • Rapport marktstudie – Wageningen University & Research (WUR)
 • Praktijkervaring
 • Presentatie van enkele bedrijven
 • Netwerkreceptie – business meeting met Chinese delegatie (circa 40 deelnemers)

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Wees er snel bij, er is plek voor maximaal 30 mensen!

Deelname is gratis. Wanneer u na aanmelding zonder af te melden niet aanwezig bent, brengt de organisatie een no-show-tarief á € 25,00 in rekening voor de gemaakte kosten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het programma? Neem dan contact op met:

sep
6
do
Challenges & opportunities of the digital revolution in China @ BNP Paribas Fortis
sep 6 @ 11:00 – 14:00
Challenges & opportunities of the digital revolution in China @ BNP Paribas Fortis | Brussel | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | België

The world’s digital revolution is ongoing and China has become a force to be reckoned with in digital technologies at home and around the world. As a major worldwide investor in digital technologies and one of the world’s leading adopters of the technologies, it is already shaping the global digital landscape and supporting and inspiring entrepreneurship far beyond its own borders.

What is the situation in China? Which is its strategy? How can we cope in Europe and / or Belgium? To discuss about it and try to find answer to these questions, the Belgian-Chinese Chamber of Commerce (BCECC) is pleased to invite you to a presentation and debate on “Challenges & Opportunities of the digital revolution in China” on September 6, 2018 in Brussels.

Agenda:

11.00 – 11.30 Registration
11.30 – 11.40 Welcome words by Mr. Bernard Dewit, Chairman of BCECC
11.40 – 12.00 Introduction by Mr. Koen De Leus, Chief Economist of BNP Paribas Fortis
12.00 – 12.45 Debate panel moderated by Mr. Koen De Leus, Chief Economist of BNP Paribas Fortis
• Mr. Pascal Coppens, CEO Tweedle
• Mr. Tom Vandendooren, Chief Business Development Officer Asia, Sentiance
• More speakers to be confirmed
12.45 – 13.00 Q&A
13.00 – 14.00 Walking lunch

Venue:

BNP Paribas Fortis
Rue Royale / Koningsstraat 20
1000 Brussels

Registration:

Interested in joining us? Please fill in the online form before August 31, 2018.

Participation fee is 90€ (VAT excl.) for non-members and 45€ (VAT excl.) for members.

sep
18
di
De Man in Azië @ Pakhuis de Zwijger
sep 18 – sep 21 hele dag
De Man in Azië @ Pakhuis de Zwijger | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Theatervoorstelling De Man in Azië

Theatraal reisverslag van Lucas de Man over ontmoetingen met vernieuwers in Azië

Zeg nou eerlijk: wat weten we nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen, van de Aziaten. Terwijl: de 21ste eeuw is van Azië, zowel economisch als cultureel, als we de deskundigen mogen geloven. Na het succesvolle De Man door Europa, neemt Lucas De Man je in zijn nieuwe voorstelling mee op zijn reis door het Oosten, met De Man in Azië.

In deze roadtrip door Azië gaat Lucas De Man, samen met zijn reisgenote Hyunsin Kim, op zoek naar Aziatische changemakers. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. Lucas De Man kan als geen ander grote en complexe issues inzichtelijk en invoelbaar maken.

Vraagstukken zoals sociale cohesie, milieu en energie, sociale gelijkheid, de toekomst van werk en educatie en het samenleven in megasteden zijn niet Westers of Oosters. Om zulke gedeelde globale issues aan te pakken moeten de opkomende Europese en Aziatische generaties elkaar vinden en samenwerken aan innovatieve oplossingen.

De voorstelling ‘De Man in Azië’ is onderdeel van het project Hello Asia.

Lucas De Man

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn.

sep
21
vr
HighTech Connect China @ High Tech Campus, The Strip
sep 21 hele dag
HighTech Connect China @ High Tech Campus, The Strip | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland

The bridge between Chinese investment and the Dutch high-tech ecosystem.

Capital Meets High-Tech

HighTech Connect China, an investment event focused on introducing over 30 Chinese investors to the Dutch HighTech Ecosystem, including keynote content, round table discussion, scale-up pitches and pre-screened matching making moments, aiming to build a platform to generate cross border ‘Smart Money’ investment from China to the Dutch high-tech ecosystem. HighTech Connect China was initiated by Muanc and HighTech XL with a group of official and strategic partners. HighTech Connect China is scheduled for the Friday prior to both the Amsterdam Capital Week and the Chinese Business Week.

Highlights

1st Chinese – Netherlands Investment Summit
20 Scale-ups interested in China markets and Production Pitching
30 Chinese and Dutch Investors Networking
15 Government and Innovation Movers Interacting
60 High-Powered Matching Making Moments with Investors & Scale-ups

Agenda

10:00H TO 10:30H – Registration
10:30H TO 10:35H – Opening by organisers
10:35H TO 11:00H – Welcome address by Prince Constantijn Welcome Address by Chinese Embassy*
11:00H TO 11:30H – Introduction to the Dutch High-Tech Ecosystem
11:00H TO 12:00H – Investing in The Netherlands: Experience from The Field
12:00H TO 13:00H – Networking Lunch
13:00H TO 13:45H – Round Table Discussion – Chinese & Dutch Investors
13:45H TO 16:00H – Scale-up Pitch
16:00H TO 18:00H – Closing, Network Borrel (Dutch snacks and drinks)

Interested in participating?

Sign up to get invited to next big event bringing China and Europe together! Leave your details, and we’ll contact you soon.

sep
24
ma
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam
sep 24 – sep 27 hele dag
China Business Week @ Tilburg, Zaandam, Arnhem & Rotterdam

Exporteert u goederen of diensten naar China? Wilt u meer weten over zakendoen in China? Kom dan eind september naar de 5e editie van de China Business Week, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt.

Van 24 tot en met 27 september kunt u zich volop verdiepen in de Chinese markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema’s en één-op-één gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Chinese economie ontwikkelt zich gestaag en biedt kansen aan zowel grote als kleinere gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op kansen en marktontwikkelingen binnen de volgende sectoren:

 • Agro-food / Horticulture
 • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
 • Water en Milieutechnologie
 • Logistiek / Belt and Road Initiative
 • Stedelijke Ontwikkeling

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de China Business Week zijn Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit China aanwezig. U kunt in een-op-eengesprek ingaan op het zakendoen in ‘hun’ regio of sectorspecialisatie.

Aanmelden en deelname

De China Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in China te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75. Aanmelden kan vanaf 20 augustus op deze website.

Locaties:

 • 24 september: Tilburg
 • 25 september: Zaandam
 • 26 september: Arnhem
 • 27 september: Rotterdam

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Amsterdam Trade, Oost NL, Rotterdam Partners, InnovationQuarter, en de Kamer van Koophandel, de Chinese Business Week door het hele land.

sep
27
do
Congres de Nieuwe Zijderoute 2018 @ Tivoli
sep 27 hele dag
Congres de Nieuwe Zijderoute 2018 @ Tivoli | Tilburg | Noord-Brabant | Nederland

Congres De Nieuwe Zijderoute 2018
Routes, volumes en ambities

De Nieuwe Zijderoute, of in de bredere zin de Belt and Road Initiative (BRI), heeft de afgelopen jaren razendsnel aan populariteit gewonnen. Ook voor Nederland biedt het Europees-Aziatische netwerk volop kansen. Maar hoe kan de sector hiervan profiteren? Welke kansen liggen er en welke stappen moet je nemen om zaken te doen op de Nieuwe Zijderoute?

Het congres ‘De Nieuwe Zijderoute’ belicht alle aspecten die relevant zijn voor Nederlandse transport- en logistieke aanbieders.

Antwoord op uw praktische vragen

De volgende zaken komen aan bod:

 • Routes en landen
 • Volume en capaciteit
 • Wat vraagt de markt, in China en in Nederland?
 • Hoe doe je zaken in China?
 • Obstakels: douaneformaliteiten, sancties en papierwerk
 • Logistieke oplossingen
 • Praktijkervaringen
 • Geopolitieke verhoudingen en de implicaties voor handel en vervoer

Voor wie?

Aan dit congres nemen circa 250 logistiek specialisten deel. U ontmoet logistiek dienstverleners, spoorexploitanten, verladers en expediteurs, uit Nederland en andere betrokken landen. Na afloop heeft u inzicht in de ontwikkelingen op de Nieuwe Zijderoute, weet u welke routes er zijn en hoe u kunt profiteren van de verbinding.

Praktisch

okt
25
do
Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships @ Management Centre Europe
okt 25 hele dag
Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships @ Management Centre Europe | Elsene | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | België

Innovation in China is a hot topic nowadays. Some people claim the Chinese system is not innovative; others claim China is the future of innovation.

To give you insight in China’s business context and help innovative companies to make informed decisions in setting up connections, and in negotiating with the Chinese, the Belgian-Chinese Chamber of Commerce (BCECC) and ChinaConduct invite you to a one-day workshop on “Innovation in China: getting connected and building sustainable relationships” on October 25, 2018 in Brussels. Moreover, it will help you to get a realistic view on how to start, how to proceed, and how to build long-term business relationships.

Agenda:

8:30 Registration

9:00 Module 1
• China and innovation
• Five Year Plans and business goals in China
• Creative minds, R&D in China
• China’s fast and innovative society
• Eu-China projects and the position of Belgium
• How to protect yourself, legally and beyond
• Dreaming big, facing reality

12:30 Lunch break (Chinese lunch)

13:30 Module 2
• China projects: jumping in or building up?
• Dealing with Chinese stakeholders: who is who and what to expects
• Reciprocity, building trust and loyalty
• Cases and discussion

17:00 End

Venue:

MCE, Management Centre Europe
Rue de l’Aqueduc 118
1050 Brussels

Registration:

For registration, please fill in the online registration form before Ocotober 19, 2018. Participation fee is 490€ p.p. (VAT excl.) for non-members. BCECC members benefit from 10% off the registration fee.

Cancelation policy:

Cancellations received after the registration deadline and “no-shows” will be charged in full.

nov
8
do
Agrifood China Event @ Pandasia, Ouwehands Dierenpark
nov 8 @ 16:00 – 18:00

Op 8 november 2018 organiseren wij het Rijnconsult Agrifood China event. Het event over succesvol zakendoen in China en de kansen voor Agrifood. Doet u al zaken in China of heeft u deze ambitie? Wilt u zich oriënteren op deze markt vol groeikansen?

China: 1.3 miljard bewoners, een groeiende middenklasse, verschuivingen in voedselconsumptie, enorme uitdagingen op het gebied van voedsel kwantiteit en kwaliteit. De kansen voor Agrifood in China zijn gigantisch.

Tijdens deze avond komt een aantal sprekers aan het woord en deelt Rijnconsult inzichten uit ons bezoek aan China. Daarnaast biedt de avond volop gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen en netwerken.

Praktisch

 • Datum:           8 november 2018
 • Tijd:                16:00 – 20:00 uur
 • Locatie:          Pandasia, Ouwehands Dierenpark Rhenen
 • Voor wie:       Directie en management in de Agrifood, die zaken (willen) doen in China.
 • Deelname:     € 195,- per persoon (€ 350,- voor 2 personen)

Sprekers

De volgende China experts komen spreken:

Atze Schaap: Global Director Dairy Development, Royal FrieslandCampina vertelt over de succesfactoren en valkuilen van zakendoen in China en de kansen voor Agrifood bedrijven.

Angela Tabak: Oprichtster van webshopinChina, helpt het Nederlandse bedrijfsleven de Chinese markt te betreden. Zij vertelt over de kansen en ontwikkelingen van e-commerce in China.

Willemien van Asselt: Advisor International Science and Technology Innovation Agrifood and Biobased bij de RVO vertelt over effectief bruggen bouwen met China en publiek-private samenwerkingen op het gebied van Agrifood en Biobased Innovatie en Technologie.

Edwin Jonkers: CEO van O’Neill, hij vertelt over de do’s and don’ts van zakendoen in China, op basis van zijn persoonlijke jarenlange ervaring in China.

Aanmelden en meer info

Heeft u interesse in dit event, dan kunt u zich hier aanmelden. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via secretariaat@rijnconsult.nl of 030 298 42 50.

Zelf een evenement plaatsen in het overzicht of uitlichten op de homepage?