Op deze pagina vind je een overzicht van alle China gerelateerde evenementen in Nederland en van alle Nederland gerelateerde evenementen in China.

Uitgelichte Evenementen

Alle aankomende evenementen

apr
24
di
Guanxi diner voor leden en aspirant-leden @ Umami Amsterdam
apr 24 @ 18:30 – 21:00
Guanxi diner voor leden en aspirant-leden @ Umami Amsterdam | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Speciaal voor leden en aspirant-leden organiseert Guanxi op dinsdag 24 april een diner bij het pas geopende Umami in Amsterdam.

 • Ontmoet elkaar tijdens een overheerlijke maaltijd
 • Ontdek en deel je zakelijke mogelijke mogelijkheden
 • Hoe kan jij deelnemen aan een ‘Aan Tafel met Guanxi’ en een groter publiek bereiken?

Over de avond

We praten je bij over de ontwikkelingen binnen Guanxi en hoe jij als Guanxi lid je deskundigheid kunt delen ‘Aan Tafel met Guanxi’. Daarnaast is het dé gelegenheid om andere Guanxi leden beter te leren kennen en te ontdekken welke zakelijke mogelijkheden je met elkaar kan delen. We staan als Guanxi zelf natuurlijk ook open voor nieuwe ideeën en willen met de inbreng van alle leden het China Kennisnetwerk verder versterken.

Bereid je pitch voor

Als aanwezige krijg je aan het begin van de avond een halve minuut de tijd om je aan iedereen voor te stellen. Leg uit wat je doet en waar het Guanxi netwerk je bij kan helpen. Denk dus alvast goed na over wat je wilt vertellen en wat interessant kan zijn voor je mede-ondernemers.

Ben je Guanxi lid of heb je de intentie om lid te worden en wil je deze unieke avond bijwonen? Meld je dan hier aan. Meer informatie over het Guanxi lidmaatschap vind je hier.

Speciale korting

Samen met Umami kunnen we alle aanwezigen een speciale korting aanbieden. Voor slechts € 15,00 krijg je een voor Guanxi samengesteld menu inclusief twee softdrinks, glazen bier of één glas wijn. Extra drankjes voor eigen rekening. Op het aanmeldformulier zijn eventuele dieetwensen en allergieën door te geven.

Umami Amsterdam op de Overtoom

Het in november geopende restaurant in Amsterdam is niet het eerste restaurant van Umami. Het merk zit al langere tijd in Maastricht, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Beijing. De gerechten laten zich het beste omschrijven als ‘haute Asian cuisine’. Meer info over Umami Amsterdam en de menukaart is te vinden op de website.

Aanmelden en kosten

De kosten zijn € 15,00 en toegang is exclusief voor leden en aspirant-leden. Vooraf aanmelden en betalen is verplicht en kan tot 17 april.

Aangemeld maar kan je toch niet komen? Geef dit dan uiterlijk 17 april door.

Klik hier om je aan te melden

Klik hier voor de betaalpagina

apr
26
do
The Practice and the Future of Sino-Dutch Cultural Relations @ Bonnefantenmuseum
apr 26 @ 16:00 – 17:00
The Practice and the Future of Sino-Dutch Cultural Relations @ Bonnefantenmuseum | Maastricht | Limburg | Nederland

Praktische informatie

Spreker: Lu Yangli, curator Shekou Reform and Opening Museum Shenzhen, China
Datum: donderdag 26 april 2018
Tijd: 16.00 – 17.00 uur (deuren open om 15.30 uur)
Locatie: Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, Maastricht

Taal: Engels
Entree: gratis met een geldig ticket voor het museum
Reserveren: verplicht, via dit formulier

Lezing

Lu Yangli zal in haar lezing ‘The Practice and the Future of Sino-Dutch Cultural Relations’ inzicht geven in de hedendaagse kunstscene in Shenzhen, gezien door de ogen van belangrijke culturele instellingen. Ze zal onder meer ingaan op 1) de socio-culturele impact van georganiseerde evenementen op de ontwikkeling van hedendaagse kunst in de stad en in het land, en 2) de betekenis van deze evenementen voor Chinees-Nederlandse relaties in het heden en de toekomst. De lezing richt zich verder op de uitdagingen en kansen met betrekking tot cross-culturele samenwerkingen, en tracht inspiratie te bieden voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aangaan van samenwerkingen met Chinese culturele instellingen.

Shenzhen is China’s eerste ‘Special Economic Zone’ – de voortrekker van de exponentiële economische groei in het land – en staat bekend om haar experimentele stedelijke ontwikkelingen. Dit innovatieve klimaat strekt zich uit tot in de culturele sector en vindt in het bijzonder weerklank in de hedendaagse kunst. Musea zoals het He Xiangning Museum en de OCT Contemporary Art Terminal (OCAT) speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling en promotie van hedendaagse kunst in de stad. OCAT organiseerde bijvoorbeeld belangrijke tentoonstellingen en evenementen, zoals Ink Alchemy: Gu Wenda Experimental Ink Exhibition, State Legacy: Research in the Visualization of Political History en Visual Polity: Another Wang Guangyi. De gemeente is verantwoordelijk voor de organisatie van de biënnale Art Shenzhen, waaraan vele belangrijke (internationale) culturele instellingen, galeries en kunstenaars deelnemen.

Bezoekersprogramma

Lu Yangli verblijft van 23 tot en met 30 april in Nederland, als gast in het bezoekersprogramma. Het Mondriaan Fonds nodigt jaarlijks ongeveer dertig buitenlandse gasten uit zich te oriënteren op de actuele ontwikkelingen in de kunst in Nederland. Doel van het programma is internationale belangstelling te wekken voor hedendaagse kunst in Nederland en de positie daarvan in het buitenland te versterken.

apr
27
vr
The Antwerp Forum @ Elzenveld Hotel and Seminar Center
apr 27 hele dag
The Antwerp Forum @ Elzenveld Hotel and Seminar Center | Antwerpen | Vlaanderen | België

 

The Belgian-Chinese Chamber of Commerce,POM Antwerp and Antwerp Management School hope to inspire you during:

THE ANTWERP FORUM – Linking business between China and Europe

During a one-day conference Chinese and European business people will have the opportunity to gain new insights on business strategies, intercultural exchange and the benefits of cooperation. THE ANTWERP FORUM surely is the place to be for meeting new business partners and initiating long-term relationships across the world.

Some highlights of the programme:

 • Academic analysis of the current EU-China business cooperation by Antwerp Management School
 • Company testimonial by Chinese innovator DJI (TBC)
 • Eric Phillipart, Special counsellor responsible for the 2018 EU-China Tourism Year from the European Commission
 • ZHANG Yansheng, Secretary General of the Academic Committee of China’s National Development and Reform Commission (NDRC)
 • Panel debate on the impact of sustainable innovation on international business cooperation, moderated by Stefan Blommaert
 • Industry-specific break-out sessions on clean tech, tourism etc.
 • Plenty of networking opportunities

Full programme can be found here.

Chinese delegations you will meet at THE ANTWERP FORUM:

 1. Government-led business delegation from Shaanxi Province, focused on Clean Tech
 2. Government-led delegation from Chongqing, including companies in logistics, the diamond and cultural business
 3. Government-led business delegation from Jilin province, focused on manufacture, agriculture, new energy and new material, finance, robotics etc.
 4. Business delegation from Tianjin, focused on logistics and free trade zone
 5. Business delegation from Jinan (TBC)

Date & Time:

27 April 2018 – 9h to 18h

Venue:

Elzenveld Hotel and Seminar Center
Lange Gasthuisstraat 45
2000 Antwerpen

All presentations and panel debates will take place in English or Chinese.
Simultaneous interpretation English-Chinese will be provided during the main programme.

Registration:

Please fill out the online registration form at theantwerpforum.com before April 6th 2018.*
Participation fee: € 175 pp (excl. VAT)

*Cancellations after this date cannot be refunded.

Contact:

info@theantwerpforum.com

mei
17
do
Werken met en voor Chinese opdrachtgevers in de bouw @ Group A Office
mei 17 @ 17:00 – 19:00
Werken met en voor Chinese opdrachtgevers in de bouw @ Group A Office | Rotterdam | Zuid-Holland | Nederland

Nederlandse expertise in Chinese stedenbouw

De sterke en grootschalige verstedelijking van China heeft inmiddels geleid tot verregaande ingrepen in het landschap en in oude stedelijke structuren. Gaandeweg is het inzicht bereikt dat nieuwe gebouwen en steden ook een antwoord moeten geven op de veranderende samenleving, de verslechterde milieu condities en de wensen van de moderne middenklasse in China. Voor integrale oplossingen van complexe stedenbouwkundige en architectonische vraagstukken kloppen Chinese projectontwikkelaars en lokale overheden graag aan bij buitenlandse architecten – en is de lijst van Nederlandse architecten die in China opereren lang en is hun staat van dienst indrukwekkend.

Rotterdams architectenbureau GROUP A is zo’n bedrijf! En niet alleen in China ontwerpen zij wooncomplexen, landschappen en interieurs, maar ook in Nederland zelf werken zij met Chinese projectontwikkelaars samen. Hoe bevalt het samenwerken met een Chinese opdrachtgever eigenlijk? En hoe is het voor een Chinese opdrachtgever om met Nederlandse architecten te werken? Waar valt kennis uit te halen, hoe vindt men elkaar bij onduidelijkheden, wat bepaalt succes?

Tijdens het China Café op donderdag 17 mei spreken we met een architect, een Chinese opdrachtgever en een stedenbouwkundige. En, zijn we te gast bij GROUP A.

Sprekers

Adam Visser

Adam Visser is zijn carrière begonnen bij het internationaal georiënteerde architectenbureau Maccreanor Lavington Architects in Rotterdam. In 1996 richt hij samen met Maarten van Bremen en Folkert van Hagen GROUP A op. Een bureau met hoog ambitieniveau en een sterke visie op architectuur; het totaalontwerp. Projecten worden bij GROUP A in de regel begeleid door één van de drie partners. Wel zijn alle drie de partners betrokken bij alle lopende projecten. Tegelijkertijd hebben alle drie de partners hun eigen expertisegebieden.

Binnen GROUP A houdt Adam zich bezig met de woningbouwopgave, vaak in combinatie met culturele of commerciële functies. In deze ontwerpen speelt de context, of het nu een stedelijke omgeving of een landschappelijke setting is, voor Adam een belangrijke rol. De bewuste manier van omgaan met de context reflecteert zich in de opgaven waar Adam de laatste jaren aan gewerkt heeft. Naast woningbouwopgave en uitlopende gebouwontwerpen, waaronder het hoofdkantoor voor TenneT op Arnhems Buiten, heeft Adam zich binnen het bureau ook toegelegd op stedenbouwkundige ontwerpen. Zoals het masterplan Westflank Noord en Zuid, Stationsgebied Utrecht en het daaraan gekoppelde Forum. Zijn relatie met China is tot stand gekomen door het deelnemen aan het Towards 2050 programma in Beijing in 2014 en 2015, met als thema: research by design On Tongzhou new Beijing East station area & Qinghe river.

Haiyan Liu

Op haar 18e verliet Haiyan Beijing, waar ze geboren en getogen is en haar middelbare school afmaakte. Eerst twee jaar gestudeerd aan de United World College in Hong Kong, en vervolgens belandde zij in Nederland.

Na haar opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente heeft Haiyan voor een korte periode gewerkt voor een joint-venture van Lufthansa en Air China in Beijing. In Nederland heeft ze o.a. gewerkt als Operations Manager voor JJ International Trade. Momenteel is ze Business Development Manager voor Yisheng Development, de Europese vestiging van een Chinese ontwikkelaar en investeerder in vastgoedprojecten. Recent heeft Haiyan een aantal aanbestedingsprojecten geleid waarbij intensieve samenwerking is geweest met GROUP A Architecten.

Haiyan heeft grote passie voor talen en teksten. Al sinds haar studenttijd runt ze een vertaal- en adviesbureau om vooral juridische en zakelijke vertaalservice en ondersteuning te bieden aan China-gerelateerde ondernemingen en overheidsinstellingen. Ook voor internationale congressen wordt ze regelmatig ingeschakeld voor het tolken en het verzorgen van teksten. In haar vrije tijd doet ze graag aan kunst schilderen en bezoekt ze graag musea. Ook koken en kleding maken, behoren tot haar hobby’s.

Aanmelden

Aanmelden voor het China Café is verplicht. Toegang voor niet-leden is €10 pp en te betalen bij entree, leden hebben gratis entree.

Aanmelden voor het China Café kan hier!

mei
19
za
Benelux Festival @ Yew Chung International School of Beijing
mei 19 hele dag
Benelux Festival @ Yew Chung International School of Beijing | Beijing Shi | China

BENELUX FESTIVAL


A Taste of Belgium, the Netherlands and Luxembourg

2018 is going to be a promising year for Sino-Benelux developments in the fields of trade, tourism and cultural exchanges: The Belt & Road Initiative is gaining momentum, while simultaneously 2018 will be the official EU-China Tourism year.

BenCham hereby would like to announce that the first edition of “The Benelux Festival” will take place on 5 May 2018, at Yew Cheung International School (YCIS) in Beijing. The event aims at promoting Benelux Culture, Tourism, Cuisine, Products, and other fields subject to Sino-Benelux cooperation and exchange.

In order to shape this into an event, we offer the following types of ‘Sino-Benelux’ enterprises the chance to promote their brands, products or services for a mixed audience (Chinese and Expats):

 • F&B suppliers that are willing to promote delicious treats from Belgium, The Netherlands and Luxembourg.
 • Brands that are willing to promote non-food products from or related to the Benelux region.
 • Entities promoting (one of) the Benelux regions as a travel destination, investment location or aslocation for an academic study.

Details on how to participate can be found on the Bencham Beijing website.

Zelf een evenement plaatsen in het overzicht of uitlichten op de homepage?