China2025.nl is een crowdblog over China. Het is gemaakt voor en door mensen met een interesse in China en heeft als doel om ervaringen over China te delen en kennis toegankelijk te maken.

China2025.nl biedt via achtergrondartikelen inzicht in uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast biedt de website een agenda van China evenementen, een vacatureoverzicht en specifieke informatie voor bijvoorbeeld expats of mensen die Chinees willen leren.

China2025.nl bestaat sinds mei 2013 en is opgericht door Rutger Brouwer en Maysha Lin.

De website valt onder de Stichting China2025.nl (kvk nummer: 78552842) en heeft geen winstoogmerk. Alle redactieleden doen het vrijwillig en ontvangen geen vergoeding voor de werkzaamheden. Om de kosten voor webhosting etc. te kunnen dekken bieden we China gerelateerde organisaties de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding te adverteren en om vacatures en evenementen te plaatsen. Iedereen die met een blog wil bijdragen kan deze insturen aan de redactie.

Redactie

Judith van de Bovenkamp

Judith van de Bovenkamp

Judith heeft ruim 10 jaar werkervaring in en met China. Na een studie Chinees en Internationale Communicatie, werkte ze in China voor de Europese Commissie en de Nederlandse overheid. Momenteel werkt ze in Oost-Nederland aan internationalisering van het MKB, met een focus op China. Judith schrijft al ruim 15 jaar over China, en is Managing Editor van China2025.nl.

Rutger Brouwer

Rutger Brouwer

Rutger studeerde Chinese taal en cultuur aan BLCU en aan de Central Academy of Drama in Beijing. Hij werkte als PR consultant bij een Chinees PR bureau en speelde als bassist bij de Chinese rockband Arrows made of Desire. In 2011 haalde hij zijn MBA aan Nyenrode met een scriptie over de vestigingsmotivaties van Westerse Multinationals in het Westen van China.  Rutger is initiatiefnemer van China2025.nl.
Anouk Rees

Anouk Rees

Anouk Rees is Sinoloog en Online Marketing Consultant. Ze heeft twee jaar in China gewoond voordat ze besloot om Sinologie te gaan studeren in Leiden. Na haar studie raakte ze geïnteresseerd in Chinese social media. Een opleiding hiervoor bestaat nog niet, dus is ze bij een online marketingbureau in de leer gegaan. Naast deze online bezigheden, helpt ze met het organiseren van een jaarlijks terugkerend kinderevenement in Amsterdam. Ze vindt veel dingen leuk maar vooral zwemmen in de zee, fotografie & film, hedendaagse & Chinese kunst en thee. Als ze naar China reist, brengt ze het liefst een bezoek aan Shanghai en het dorpje Yaoli, waar ook heel lekkere thee te vinden is. En regelmatig post ze al die leuke dingen op Weibo. Volgen mag!

Robert Summerscales

Robert Summerscales

Robert is Sinoloog in spé en sinds 1 juli 2020 een van de nieuwe redacteurs van China2025.nl. Zijn passie voor China was er al lange tijd, maar kwam écht tot uiting tijdens een exchangesemester aan de Chinese University of Hong Kong in 2014. Vandaar dat hij direct na het afronden van zijn Master HRM een vervolgopleiding Sinologie begon aan de KU Leuven en een succesvolle business startte als trainer interculturele communicatie. Sindsdien heeft hij meerdere periodes in China gewoond, gewerkt en gestudeerd, waaronder anderhalf jaar in Kunming. Nu is Robert terug in Nederland, en wil hij niets liever dan zijn fascinatie voor China delen met de enthousiaste lezers van China2025!

Li-Anne Krol

Li-Anne Krol

Li-Anne (1990) is Sinoloog en heeft gewerkt in Beijing en Shanghai. Culturele verschillen, reizen en het leven in China zijn favoriete onderwerpen om over te schrijven en te praten. Ze werkt in het onderwijs op het gebied van interculturele communicatie en marketing.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een blog insturen?
Alle informatie over het insturen van een blog staat op deze pagina.
Hoe weet ik of mijn blog geplaatst wordt?
Iedereen met een idee voor een artikel kan dat insturen naar de redactie. Het kan raadzaam zijn om eerst bij de redactie te vragen of het onderwerp geschikt is. Wij kunnen dan meedenken en eventueel advies geven. Je kunt ook een artikel dat al af is aan ons sturen. We geven geen garantie dat het wordt geplaatst.
Plaatsen jullie ook content die al eerder elders is geplaatst?
Nee, we plaatsen alleen artikelen die nog niet ergens anders zijn verschenen.
Mag ik artikelen van china2025.nl herplaatsen?
Ja, in principe mag dat. We vragen wel een vermelding bij het artikel dat het artikel bij ons is verschenen en een link naar het stuk, als volgt” “Dit artikel verscheen eerder op China2025.nl: link naar het artikel”
Voor het herplaatsen van een artikel in gedrukte media (krant, tijdschrift, etc.) kun je even contact opnemen met de redactie.
Waar komt de naam China2025.nl vandaan?
Onze officiële naam is China2025.nl, dus inclusief .nl om aan te geven dat het een online platform is.
2025 staat voor het jaartal 2025. Een jaar dat een richtpunt is voor veel toekomstplannen van de Chinese overheid. Daarnaast staat het jaartal symbool voor de toekomst van de relatie tussen China en Nederland. China2025.nl is in 2013 begonnen. Dat is ons běnmìngnián (本命年, ‘levensloopjaar’, het jaar waarin iemand geboren wordt en het daarmee samenhangende teken van de Chinese dierenriem). Over 12 jaar is het opnieuw ons běnmìngnián en dan is het het jaar 2025! Tegen die tijd denken we nog eens na over een nieuwe naam 🙂
Krijgt China2025.nl een vergoeding voor de artikelen uit Blendle?
De China nieuws artikelen worden aangeboden via Blendle en zijn daar tegen betaling te lezen. Je hebt daarvoor een Blendle account nodig dat je eenvoudig kunt aanmaken via blendle.nl. De inkomsten gaan in zijn geheel naar Blendle en zijn niet voor China2025.nl. We plaatsen deze enkel als een service naar onze lezers
Kan mijn organisatie ook een plek krijgen op China2025.nl?
We willen zoveel mogelijk China gerelateerde organisaties een plek geven op de website.  Een vermelding met logo, beschrijving en contactgegevens en link naar jouw organisatie kost eenmalig 25 euro administratiekosten. Als je als blogger bijdraagt aan de website dan is de vermelding van jouw organisatie gratis.
Hoe benader ik een van de bloggers?
Op de bloggerpagina staan van de meeste bloggers hun social media links vermeld. Dat is de beste manier om contact te zoeken. Lukt dat niet, dan kun je altijd even contact opnemen met de redactie.
Wat doen jullie met de inkomsten uit advertenties?
Wij investeren alle inkomsten die we met de website verdienen terug in de website. Het onderhoud, de hosting, de emailmarketing. De redactieleden doen het onbezoldigd.