Op 28 mei is het tien jaar geleden dat China2025.nl live ging. We zijn het blog destijds begonnen om een bijdrage te leveren aan het ondersteunen van het netwerk van Nederlanders die met China werken. We vonden dat de vele bijzondere verhalen en ervaringen van Nederlanders in en met China een groter podium verdienden.

In de tien jaar sinds toen is China2025.nl uitgegroeid tot hét Nederlandse China-blog. We hebben tien jaar lang blogs gepubliceerd over een rijke variëteit aan onderwerpen, en China-evenementen en vacatures onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Daar zijn we als redactie trots op.

Na tien jaar is er veel veranderd. Het aantal Nederlanders dat in China woont is de laatste jaren aanzienlijk geslonken. Ook is het niet langer vanzelfsprekend dat Nederlanders in China open over hun verschillende ervaringen willen (of kunnen) bloggen.

Zonder regelmatige aanstroom van artikelen over verschillende onderwerpen is de toegevoegde waarde van China2025.nl minder dan in de jaren daarvoor. Om die reden hebben we als redactie besloten dat tien jaar een mooie periode is geweest.

We zijn er trots op dat China2025.nl al die jaren volledig belangeloos is georganiseerd. Zowel de redactieleden als de bloggers hebben het 100% vrijwillig gedaan, en er nooit enige vergoeding voor gekregen.

Wat we wel hebben gekregen was veel inspiratie, leuke nieuwe contacten en positieve feedback van lezers, auteurs en recensenten. We willen daarom iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het blog heel erg bedanken voor de mooie tijd.

China2025.nl zal nog tot 28 mei live blijven en daarna offline gaan.

De redactie,

Judith van de BovenkampRutger BrouwerLi-Anne KrolAnouk ReesRobert Summerscales