Een gelukkig nieuwjaar aan alle China2025.nl lezers, bloggers en partners!

2015 was wederom een geweldig jaar voor ons China crowdblog waarin 33 bloggers samen meer dan 100 verhalen hebben geschreven. Van verhalen over de Chinese rappers van Yin Sanr die de strijd aangaan met de Chinese overheid, de veelbekeken kritische documentaire over luchtvervuiling “Under the Dome” tot aan de internationale betrekkingen tussen China en India gereflecteerd in een selfie.

We hebben het afgelopen jaar ook een flink aantal verhalen rondom een bepaald onderwerp of thema gepubliceerd. We noemen hier graag nog een aantal van de meest populaire en beste blogs.

Inge Schouten liep stage bij China2025.nl en schreef de “Zomerse Zakenreis” serie waarin ze elke week een Nederlander in China interviewde. Haar interviews met de bakker Henny Fakkel en duizendpoot Hensley Oosterwolde werden veelgelezen en gedeeld.

Huibert de Man dook in het boek van Xi Jinping en analyseerde deze in zijn inzichtelijke zes-delige serie blogs over het gedachtengoed van president Xi Dada.

Vaste blogger Ed Sander schreef als vanouds weer volop over onder andere de razendsnelle en intrigerende ontwikkelingen in de wereld van het Chinese internet en e-commerce.

Daarnaast deed het staatsbezoek van het koningspaar aan China de discussie over mensenrechten versus handelsbelangen wederom losbarsten in de media. Onze bloggers, Fred Sengers, Sanne Albers en Mathilde Teuben deelden hun mening hierover in een drietal interessante blogs. Tevens werd de (on)zin van handelsmissies door verschillende bloggers besproken en zorgde voor interessante reacties en discussies op ons platform.

Er worden kansen gemist in China’s binnenlandse steden, aldus het blogtweeluik over de steden Wuhan en Chongqing. Deze blogs werden flink gedeeld op onze sociale media kanalen en gaven goede inzichten over waarom China’s binnenlandse steden meer bekendheid verdienen.

Ook intellectuele eigendom kwesties in China kwamen volop ter sprake in informatieve blogs van onze vaste bloggers Reinout van Malenstein en David Mulder.

In 2015 won de categorie recensies snel aan populariteit met mooie boekverslagen van o.a. bloggers Ardi Bouwers en Lilian Kranenburg. Ook in het nieuwe jaar gaan we door met het recenseren van nieuwe (en oude) boeken.

De vacature en evenementen pagina’s van China2025.nl werden weer goed bezocht door mensen zowel in Nederland als in China. Als je een China gerelateerde vacature wilt promoten, moedigen we je dan ook aan om deze zonder kosten zelf op China2025.nl te zetten.

Heb je ideeën of suggesties voor verhalen of wil je zelf een bijdrage leveren of meehelpen met het blog? Laat het ons vooral weten!

We wensen iedereen alle goeds voor 2016!

Het China2025.nl team
Judith van de Bovenkamp, Adrienne Simons, Rutger Brouwer en Maysha Lin

 

P.S. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Linkedin!