We zijn live! Welkom aan iedereen die wil lezen over Nederland en China. We zijn CHINA2025.nl gestart omdat we een passie hebben voor China en omdat we graag een bijdrage leveren aan het ondersteunen van het netwerk van Nederlanders die met China werken.

China wordt voor Nederland belangrijker in de toekomst. Natuurlijk op economisch gebied, maar ook op andere terreinen zal China invloedrijker worden. Steeds meer Nederlanders werken samen met China; via bedrijven, universiteiten, culturele organisaties, gemeenten en provincies. Als student, of als professional. In Nederland of in China.

We denken dat het voor ons als China professionals handig is om gebruik te maken van elkaars kennis, ervaring en netwerk, zodat we samen meer kunnen halen uit de samenwerking met China. We richten ons met dit blog op uiteenlopende onderwerpen uit verschillende vakgebieden, omdat we denken dat het nuttig is om over de schutting te kijken bij andere disciplines. Om nieuwe ideeën op te doen, of om verbindingen te leggen die voorbij de grenzen van het eigen vakgebied gaan.

Een crowdblog

In Nederland bestaan al veel goede en informatieve China websites. Zoals geledraak.nl en guanxi.nu. Wat we met CHINA2025.nl willen toevoegen, is een plek waar verschillende professionele disciplines samenkomen. En waar het voor iedereen makkelijk is  om op een laagdrempelige manier een bijdrage te leveren of iets op te steken.

Bijvoorbeeld voor China professionals die graag schrijven maar geen eigen blog willen opzetten. Voor mensen in meer onbekende delen van China die een platform zoeken. Voor young professionals die hun netwerk willen vergroten. Voor China experts op specifieke vakgebieden zowel in Nederland als in China die regelmatig een stuk willen schrijven. En voor iedereen die over China wil lezen of op verhalen wil reageren.

Aangezien China een veelzijdig land is waar veel mensen boeiende verhalen over kunnen vertellen, denken we dat een crowdblog een goed middel is om ervaringen en kennis te delen.

Schrijf mee

Het is onze ambitie om een plek te creëren waar China professionals geïnspireerd raken en waar ze iets kunnen leren. Dat is dan ook de insteek van de verhalen die we zoeken.

Iedereen met een goed verhaal over werken met China kan meeschrijven. Zolang het maar relevant is voor de doelgroep en anderen er iets van kunnen opsteken. We hebben een paar tips en huisregels opgesteld, die vind je hier.

Als je dit blog een goed initiatief vindt of als je mensen kent die dit interessant vinden, deel het dan vooral. Je kunt ons ook volgen via facebook, twitter en via de Linkedin groep.

Dank!

We bedanken Annemarie Montulet, Han Feenstra, Hanneke Verhelst, Jeroen Beelen, Kristy van Lammeren en Tanja Hagen. Voor het meedenken en het aanscherpen van het idee en voor de kritische kanttekeningen. Veel dank ook aan Brant Feij van De Commando’s voor het ontwerpen van het logo voor de website.

Team

CHINA2025.NL is een initiatief van Rutger Brouwer en Maysha Lin, beiden China liefhebbers die dit vanuit hun interesse op vrijwillige basis doen. Het blog heeft geen winstoogmerk. Rutger werkt vanuit Amsterdam, Maysha vanuit Beijing.

Omdat het blog gebaseerd is op de gedachte dat de crowd meer weet dan twee mensen, roepen we iedereen met tips & ideeën over hoe de website beter kan om deze aan ons te melden. Op die manier kunnen wij er een website van maken die echt een toegevoegde waarde kan leveren aan iedereen die met China werkt.

Veel leesplezier toegewenst!

Maysha Lin & Rutger Brouwer