Wonen in China

Als je in China gaat wonen, werken of studeren dan moet je een aantal dingen goed regelen. Op deze pagina vind je blogs met praktische tips over bijvoorbeeld het aanvragen of verlengen van een visum en hoe je als expat je financiën kunt regelen in China. Ook staan er tips over waar je aan moet denken als je gaat studeren of stage lopen in China.

In contact komen met andere Nederlanders in China? Word lid van de Facebook groep Nederlanders in China!

Met hersenletsel naar China

Met hersenletsel naar China

Na een ernstig skiongeluk moet Henk Nieuwenhuys leren leven met blijvend hersenletsel. Hij komt erachter dat er in Nederland weinig hulp is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, en besluit daarom tijdens zijn herstel in zijn eentje naar China te emigreren....

Je weg vinden als expatpartner in China

Je weg vinden als expatpartner in China

Spannend, je gaat naar China verhuizen met je partner. Of misschien woon je er al sinds kort. Avontuur, lekker eten, een nieuw land ontdekken, dat komt vanzelf goed. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jezelf blijft ontwikkelen en goed in je vel blijft zitten? Dat je...

Een muis vangen in Jinhua

Een muis vangen in Jinhua

Mijn Chinese vriend Li Shudi en ik gingen op zoek naar een geschikt onderkomen om mijn boek over de ontmoeting tussen China en Afrika te schrijven, maar ik geloof dat ik al die tijd wist dat ik in zijn huis zou belanden. Boven de etage waar Shudi met zijn oude moeder...

Thuis in China, een huis kopen als buitenlander

Thuis in China, een huis kopen als buitenlander

Een woning kopen in China was voor mij een grote stap. Een eigen woning betekende dat ik me echt in China gevestigd had, en dat ik mijn eigen plekje had waar ik verder kon bouwen aan mijn toekomst in China. De huizenmarkt in China is in de afgelopen jaren enorm...

Blijf op de hoogte

Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Pin It on Pinterest

Share This